25 de octubre de 2007

Anar a treballar en bici .......









































Aquesta es l'entrada que hi ha a Wilkipedia de la bicicleta

La bicicleta és un vehicle de dues rodes, que solen ser ambdues de la mateixa grandària i amatents en línia.
Serveix per al transport gràcies a la força que s'exerceix sobre els pedals, transmesa al pinyó en la roda del darrere a través d'una cadena de baules planes.

El disseny i configuració bàsic de la bicicleta ha canviat poc des del primer model de transmissió en cadena desenvolupat al voltant de 1885%[1] . Existeixen diverses modalitats esportives, englobades dintre del ciclisme, que es practiquen amb aquest vehicle. Introduïda en el segle XIX a Europa, va tenir un impacte considerable en la història, tant en la cultura com en la indústria.
En l'actualitat hi ha al voltant de 800 milions de bicicletes en el món (la major part d'elles a Xina), bé com mitjà de transport principal, bé com vehicle d'oci.

És un mitjà de transport sa, ecològic, sostenible i molt econòmic, tant per a traslladar-se per ciutat com per zones rurals. El seu ús està generalitzat en gairebé tota Europa, sent en països com Holanda, Suïssa, Alemanya, algunes zones de Polònia i els països escandinaus un dels principals mitjos de transport.

En Àsia, especialment a Xina i l'Índia, és el principal mig de transport.

(....)


Se'm va oblidar referir-me a la bicicleta, entre les opcions que em permetrien acudir a treballar, ........,
tranquil·lament (el mateix trajecte que faig caminant, donant-li als pedals ... encara que el repit - repecho - de Santo Domingo per a començar és durillo), de forma sana (arribes ben despert al despatx i havent fet un bon exercici), econòmica (gastes calories, el desgast de les rodes és perfectament assumible), sense dificultats d'aparcament, ......
l'únic problema és la vestimenta amics ....... no per la faldilla, en el meu cas, però si pel vestit en aquells dies que aquesta peça de vestir és la triada (encara que es possible que ella em trii a jo certament) .......
prometo recuperar aquelles pinces que ajudaven a recollir la campana dels pantalons per a evitar enganxades amb la cadena i simultanejar les meves vingudes al despatx caminant amb el bus i amb la bici ...... a més, com disposo de dues bicis, els prometo a elles, alternar-les, circumstància que m'agraïrán eternament ....... (veure fotos superiors)
he encarregat als meus pares que em remetin, digitalitzades, algunes fotos de Jaume petit amb bici ..... perquè verifiqueu la meva sintonia amb la bici des de la infantesa prometo també publicar-les

Alguns enllaços de bicis




Bon cap de setmana.
Salut i Biba la Repúblika de les bicicletes (més que mai)


Pensat i escrit per en Jaume Timoner.
Fotos: Lluis Amengual 古龙 (gu lóng) des de la Xina les tres de xinos.
Jaume Timoner
La Coctelera

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja m'estic imaginant al nen Jaume en bici ;-)

M'agrada especialment el teu escrit i tenim pendent una passejada amb pinces als pantalons acampanats !!

Un petonet infantil i bon cap de setmana

JAUME TIMONER dijo...

doncs ja saps, si el passeig és a Palma, anem sobrats de bicis .... i si és a Barcelona, el teu Pablo haurà de deixar-me la seva .... jo m'encarrego de les pinces, els pantalons amb les seves campanes cadascun els seus .... jejeje salut i bon cap de setmana

Traficante de sueños.

Traficante de sueños.
Senegal - Parc National de Djoudj.

El tiempo.

Fases lunares

Powered By Blogger

REFLEXIONES EN VOZ BAJA .........

Quién soy yo ?

Mi foto
Palma, Illes Balears, Spain
Nacido en Alaior (Menorca) - a mucha honra -, llevo 13 años residiendo en Palma. Mi actividad profesional está ligada a ITEM, consultoría empresarial en materia de prevención de riesgos laborales, calidad, medio ambiente y seguridad alimentaria de la que soy Socio - Director. Estoy asociado al Teatre del Mar, Mallorca Solidaria, GOB de Menorca, Juristes sense fronteres, Cruz Roja, ...... socio del Golf de Son Antem (Llucmajor), deporte que intento practicar algún día a la semana. Leo prensa a diario, especialmente Menorca (del día anterior, salvo que esté en la isla), Diario de Mallorca, El País, El Mundo ..... Bien es cierto que consulto a diario 20 medios de comunicación para la elaboración del boletín de noticias que remitimos a nuestros clientes.

Traficante de sueños.

No soy nada.
Nunca seré nada.
No puedo querer ser nada.
A parte de eso, tengo en mi todos los sueños del mundo.

Fernando Pessoa

Contador.

Todos los sueños del mundo ......

Todos los sueños del mundo ......
Güeoul - Distrito de Kebemer (Senegal). Escoles fetes per Mallorca Solidaria ONG (Taula per Ruanda).